Foto: alex37
Tento recept mám od kolegu, nesklamal /myslím recept/. Presne ako ho opisoval, tak aj bolo, všetky koreniny v súlade, nič sa s ničím "nebije" Zobraziť celý popisTento recept mám od kolegu, nesklamal /myslím recept/. Presne ako ho opisoval, tak aj bolo, všetky koreniny v súlade, nič sa s ničím "nebije" a ničoho nie je veľa, ale len tak akurát. A červená šošovica nemá chybu :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
2 stonky |
|
1 šálka |
|
2 strúčiky |
|
2 ks (alebo plechovka paradajok) |
|
1/2 litra |
|
1 cm |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
|
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny, koriander a rascu som nemala mletú, tak som ju "stĺkla" v drevenom mažiariku.
-
2
Na oleji krátko opražíme korenie: rascu, koriander a kurkumu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, zelerovú vňať a pražíme, kým trošku nezmäknú. (Nezabudnite očistiť vlákna z povrchu stoniek zeleru.) Pridáme roztlačený cesnak, kúsok zázvoru, čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu.
-
3
zalejeme rozmixovanými rajčinami, doplníme vriacou vodou a varíme aby bola mrkva polomäkká. Pridáme prepláchnutú šošovicua dovaríme do mäkka. Ak je príliš hustá, pridáme ešte vodu. Na konci dosolíme, podľa chuti.
@eviana , ďakujem
@pipnat , nám chutí, ak sú deti zvyknuté na "orientálnejšie" chute, tak bude chutiť aj im :-)
@janger , dúfam že ťa moja šošovica nesklame :-)
Šošovicu môžem.Tvoja vyzerá naozaj suprovo.