Polievka z červenej šošovice

Autor receptu: alex37

Tento recept mám od kolegu, nesklamal /myslím recept/. Presne ako ho opisoval, tak aj bolo, všetky koreniny v súlade, nič sa s ničím "nebije" a ničoho nie je veľa, ale len tak akurát. A červená šošovica nemá chybu :-)

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny, koriander a rascu som nemala mletú, tak som ju "stĺkla" v drevenom mažiariku.
  2. Na oleji krátko opražíme korenie: rascu, koriander a kurkumu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, zelerovú vňať a pražíme, kým trošku nezmäknú. (Nezabudnite očistiť vlákna z povrchu stoniek zeleru.) Pridáme roztlačený cesnak, kúsok zázvoru, čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu.
  3. zalejeme rozmixovanými rajčinami, doplníme vriacou vodou a varíme aby bola mrkva polomäkká. Pridáme prepláchnutú šošovicua dovaríme do mäkka. Ak je príliš hustá, pridáme ešte vodu. Na konci dosolíme, podľa chuti.