Polievka z červenej šošovice
Autor receptu: alex37
Tento recept mám od kolegu, nesklamal /myslím recept/. Presne ako ho opisoval, tak aj
bolo, všetky koreniny v súlade, nič sa s ničím "nebije" a ničoho nie je veľa, ale len tak
akurát. A červená šošovica nemá chybu :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si všetky suroviny, koriander a rascu som nemala mletú, tak som ju "stĺkla" v drevenom mažiariku.
- Na oleji krátko opražíme korenie: rascu, koriander a kurkumu, pridáme nadrobno
nakrájanú cibuľku, zelerovú vňať a pražíme, kým trošku nezmäknú.
(Nezabudnite očistiť vlákna z povrchu stoniek zeleru.) Pridáme roztlačený cesnak, kúsok
zázvoru, čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu.
- zalejeme rozmixovanými rajčinami, doplníme vriacou vodou a varíme aby bola mrkva polomäkká. Pridáme prepláchnutú šošovicua dovaríme do mäkka. Ak je príliš hustá, pridáme ešte vodu. Na konci dosolíme, podľa chuti.