Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom

Autor receptu: xd

Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka je veľmi sýta a plná zeleniny a bielkovín.

8 - 10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkom hrnci necháme na miernom ohni zhnednúť mleté mäso, kým sa neprepečie. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak a pražíme 10 minút za občasného miešania. Pridáme zvyšné prísady okrem cestovín a dusíme 1 hodinu. Ak je polievka príliš hustá, jednoducho prilejeme vývar.
  2. Tesne predtým, ako je polievka hotová, uvaríme vo vriacej vode cestoviny al dente. Ja som použila riccioli. Cestoviny precedíme, pridáme do polievky a povaríme ešte 5 minút. Podávame so strúhaným parmezánom a s francúzskou bagetou.