Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
Placky: | |
150 g |
|
100 g varených |
|
ks |
|
120 g |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
Žihľavové pesto: | |
200–250 g mladá |
|
100 ml |
|
30 g |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej kaši pridáme popučené uvarené zemiaky, vajíčka, soľ, korenie, cesnak, pažítku a polovicu kozieho syra, ktorý nadrobíme na malé kúsky. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme placky a na oleji ich upečieme z oboch strán.
- 2
Navrch placiek dáme kozí syr a posypeme posekanou pažítkou. Podávame so žihľavovým pestom.
- 3
Žihľavové pesto: Mladé lístky žihľavy sparíme, vychladíme a spolu so všetkými surovinami zmixujeme ponorným mixérom.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu