Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vody, soli a polenty uvaríme hustú kašu. Na najslabšom plameni ju potom necháme 10 minút dusiť pod pokrievkou za občasného premiešania.
- Medzitým očistíme a na kolieska nakrájame pór, pod pokrievkou ho 5 minút podusíme na lyžici oleja na panvici. Vyberieme ho a odložíme bokom.
- Do hotovej kaše vmiešame dve lyžice oleja pre zjemnenie. S pomocou dvoch lyžičiek formujeme knedlíky, ukladáme ich na olejom potretý tanier a necháme ich vychladnúť.
- Na panvicu dáme ďalšiu lyžicu oleja a knedlíky osmažíme.
- Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme rozmrvenú fetu, lístky majoránu a privedieme ich k varu.
- Na záver všetko spojíme a omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu.
- V recepte do knedlíkov pridávali aj parmezán (40g), kto ho má rád, smelo do toho. Je to taký základný recept, ktorý by sa dal tiež podochucovať, v závislosti od toho, s čím ich pripravujeme... dať bylinky, alebo pretlačený cesnak či trochu horčice, miesto cesnakového oleja dať iný, alebo maslo... Fantázii sa medze nekladú, s "cestom" sa pracuje veľmi dobre.