Polenta

Polenta s hubami a cuketou

Autor receptu: mirkajan

Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet.* Obvykle do tohto receptu používam zelené cukety, ale keďže manžel s dcérou tohto roku kúpili priesady žltých cukiet (čo sme zistili až teraz), na obrázku sú použité žlté cukety. A upozorňujem, že mäsožravci si na svoje neprídu...

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šampiňóny a cukety nakrájame na silnejšie plátky.
  2. V hrnci necháme zovrieť sójové (rastlinné) mlieko alebo vodu, prelisujeme doň 2 strúčiky cesnaku a ochutíme bylinkovou soľou. Po zovretí pomaly prisypeme za stáleho miešania polentu, necháme zovrieť a asi 10 minút za občasného premiešania necháme na veľmi miernom ohni stáť. Ak je príliš hustá, prilejeme podľa potreby tekutinu. Na záver osolíme podľa chuti, pridáme talianske bylinky, postrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti biely balzamikový ocot.
  3. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cuketu a šampiňóny a opekáme do mierneho zhnednutia cca 5-7 minút. Pridáme vlašské orechy, brusnice a ešte chvíľu opekáme. Osolíme a okoreníme. Podávame s polentou.