Pohánka

Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v čistej vode.
  2. Na panvici orestujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, pridáme karí pastu a rozmiešame. K scedenej fazuli primiešame cibuľu a tekvicové pyré. Dochutíme soľou.
  3. Cviklu očistíme a nastrúhame nahrubo. V panvici podlejeme 2–3 polievkovými lyžicami vody a prikryté dusíme, kým cvikla nezmäkne na požadovanú textúru. Pridáme cukor a balzamikový ocot. Spolu povaríme ešte 3–4 minúty, kým nie je cvikla obalená hustým sirupom.
  4. Hrášok dáme spolu s mätou a cesnakom povariť do osolenej vriacej vody na asi 6–7 minút. Hrášok zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sme zachovali farbu. Ponorným mixérom ho rozmixujeme spolu s cesnakom, mätou a maslom.
  5. Pohánku prepláchneme a zalejeme osolenou vriacou vodou. Prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 60 °C na 15–20 minút. Pri servírovaní ozdobíme jogurtom ochuteným kurkumou.