Zemiaková baba
Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník.
8 porcií |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si prepláchneme a uvaríme ryžu ale len tak, aby bola predvarená.
- Do misy postrúhame zemiaky spolu s cesnakom na strúhadle. Nakrájanú slaninu usmažíme na oleji. Pridáme predvarenú ryžu, koreniny, rascu, soľ, vajce a osmaženú slaninu. Dáme do vymastenej formy. Po vrchu ešte potrieme olejom.
- Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 1 hodinu na 180 stupňov.Upečený podlesník ešte zahorúca potrieme olejom.
- Môžeme ho aj za horúca pokrájať alebo necháme ho vychladnúť . Na druhý deň je ešte lepší. Chutí aj studený.