Zemiaková baba

Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník.

8
porcií
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si prepláchneme a uvaríme ryžu ale len tak, aby bola predvarená.
  2. Do misy postrúhame zemiaky spolu s cesnakom na strúhadle. Nakrájanú slaninu usmažíme na oleji. Pridáme predvarenú ryžu, koreniny, rascu, soľ, vajce a osmaženú slaninu. Dáme do vymastenej formy. Po vrchu ešte potrieme olejom.
  3. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 1 hodinu na 180 stupňov.Upečený podlesník ešte zahorúca potrieme olejom.
  4. Môžeme ho aj za horúca pokrájať alebo necháme ho vychladnúť . Na druhý deň je ešte lepší. Chutí aj studený.