Plnený pečený baklažán
Plnený pečený baklažán (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe.* Možno práve tento recept rozšíri váš jedálny lístok.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Baklažány pozdĺžne rozrežeme a lyžicou čiastočne vydlabeme.
- Vydlabanú časť nakrájame na menšie kúsky.
Pridáme žĺtky, ochutíme muškátovým kvetom, čiernym korením a osolíme.
- Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do zmesi.
- Zmesou naplníme polovice baklažánov a uložíme ich na olejom vymastený pekáč. Ja pečiem všetko na teflónovej fólii, takže nepotrebujem nič vymazávať.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 20-25 minút.
Podávame so zeleninou.