Plnený pečený baklažán

Plnený pečený baklažán (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe.* Možno práve tento recept rozšíri váš jedálny lístok.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Baklažány pozdĺžne rozrežeme a lyžicou čiastočne vydlabeme.
  2. Vydlabanú časť nakrájame na menšie kúsky. Pridáme žĺtky, ochutíme muškátovým kvetom, čiernym korením a osolíme.
  3. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do zmesi.
  4. Zmesou naplníme polovice baklažánov a uložíme ich na olejom vymastený pekáč. Ja pečiem všetko na teflónovej fólii, takže nepotrebujem nič vymazávať.
  5. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 20-25 minút. Podávame so zeleninou.