Plnený králičí chrbát

Plnený králičí chrbát

Autor receptu: siuuu

Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.

2
porcie
10 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plátky mäsa z králičieho chrbta jemne naklepeme, ochutíme soľou a korením. Na každý plátok položíme plátok sušenej šunky (použila som klasické talianske prosciutto crudo), rozložíme polovicu byliniek a zrolujeme. Obalíme druhým plátkom sušenej šunky. V panvici rozohrejeme olej, maslo a popučené strúčiky cesnaku a rolky sprudka orestujeme zo všetkých strán.
  2. Rúru zohrejeme na 200 °C. Opečené rolky vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 7 minút. Upečené rolky vyberieme, do výpeku pridáme víno, horčicu (ja som použila hrubozrnnú) a smotanu (na varenie), a všetko spolu necháme prejsť varom. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
  3. Podávame s prílohou podľa chuti - mne sa k mäsku najviac hodia zemiaky - dnes boli mágané s petržlenovou vňaťkou, robievam aj s pyré z koreňovej zeleniny.