Plnený kelový list (fotorecept)

Autor receptu: evusik

V nedeľu sme mali kelový deň... plnený kelový list ako roládu a z toho čo mi zostalo, som uvarila kelovú polievku....

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. vrchné kelové listy opatrne oddelíme, hrubú stredovú stonku orežeme....
  2. a dáme pariť, buď do parného hrnca, alebo na mriežku nad hrniec s horúcou vodou asi 10 minút
  3. Plnka: mleté mäso, ja som použila bravčové plecko, na drobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak zmiešame, pridáme pomleté ovsené vločky, vajíčka a petržlenovú vňať. Ak je hmota moc hustá pridáme vajíčko a ak je riedka pridáme ovsené vločky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň 30 minút. Ovsené vločky som rozomlela ponorným mixérom.
  4. Na stôl si rozprestrieme potravinársku fóliu, na ňu rozložíme kelové listy a mäsovú plnku
  5. do stredu pôjde klobása... je lepšie použiť mäkkú, pikantnú klobásu aby pri pečení pustila trochu šťavy
  6. klobásu dobre obalíme kelovými listami
  7. pokryjeme mäsovou plnkou
  8. a zavinieme do kelových listov, dobre zakrútime do fólie
  9. a dáme pariť, spolu so zemiakmi, na cca 60 minút.... alebo roládu zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry
  10. hotovú roládu preložíme do pekáčika, pridáme zemiaky, cibuľu, mrkvu, slaninku a vetvičky tymiánu a dáme do rúry zapiecť
  11. upečenú roládu necháme mierne vychladnúť
  12. a krájame na úhľadné plátky...
  13. výborná je aj studená, len tak s chlebom a zeleninou