Plnený kelový list (fotorecept)
Autor receptu: evusik
V nedeľu sme mali kelový deň... plnený kelový list ako roládu a z toho čo mi zostalo, som uvarila kelovú polievku....
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- vrchné kelové listy opatrne oddelíme, hrubú stredovú stonku orežeme....
- a dáme pariť, buď do parného hrnca, alebo na mriežku nad hrniec s horúcou vodou asi 10 minút
- Plnka: mleté mäso, ja som použila bravčové plecko, na drobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak zmiešame, pridáme pomleté ovsené vločky, vajíčka a petržlenovú vňať. Ak je hmota moc hustá pridáme vajíčko a ak je riedka pridáme ovsené vločky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň 30 minút. Ovsené vločky som rozomlela ponorným mixérom.
- Na stôl si rozprestrieme potravinársku fóliu, na ňu rozložíme kelové listy a mäsovú plnku
- do stredu pôjde klobása... je lepšie použiť mäkkú, pikantnú klobásu aby pri pečení pustila trochu šťavy
- klobásu dobre obalíme kelovými listami
- pokryjeme mäsovou plnkou
- a zavinieme do kelových listov, dobre zakrútime do fólie
- a dáme pariť, spolu so zemiakmi, na cca 60 minút.... alebo roládu zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry
- hotovú roládu preložíme do pekáčika, pridáme zemiaky, cibuľu, mrkvu, slaninku a vetvičky tymiánu a dáme do rúry zapiecť
- upečenú roládu necháme mierne vychladnúť
- a krájame na úhľadné plátky...
- výborná je aj studená, len tak s chlebom a zeleninou