Plnený baklažán

Autor receptu: arnoud

40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom plátky osušíme, obalíme v hladkej múke a v rozšľahaných vajciach. Vypražíme ich z oboch strán na rozohriatom oleji.
  2. Umyté a osušené paradajky nakrájame na kolieska, posolíme a posypeme mletým čiernym korením.
  3. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a posypeme jemne nasekanou bazalkou.
  4. Vypražené baklažány natrieme z jednej strany syrom. Na syrovú časť naukladáme plátky mozzarelly, nakrájané paradajky a prykryjeme vypraženým baklažánom časťou natretou syrom.
  5. Naplnené baklažány pokvapkáme olivovým olejom. Uložíme do zapekacej misy a dáme prudko zapiecť do vyhriatej rúry. Na záver posypeme čerstvou petrželovou vňaťou.