Plnený baklažán
Autor receptu: arnoud
40 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom plátky osušíme, obalíme v hladkej múke a v rozšľahaných vajciach. Vypražíme ich z oboch strán na rozohriatom oleji.
- Umyté a osušené paradajky nakrájame na kolieska, posolíme a posypeme mletým čiernym korením.
- Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a posypeme jemne nasekanou bazalkou.
- Vypražené baklažány natrieme z jednej strany syrom. Na syrovú časť naukladáme plátky mozzarelly, nakrájané paradajky a prykryjeme vypraženým baklažánom časťou natretou syrom.
- Naplnené baklažány pokvapkáme olivovým olejom. Uložíme do zapekacej misy a dáme prudko zapiecť do vyhriatej rúry. Na záver posypeme čerstvou petrželovou vňaťou.
|