Plnený baklažán

Plnený baklažán (Karniyarık) (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo.*? Baklažány má človek celý rok po ruke, takže nie je problém si na tomto skvelom jedle hocikedy pochutnať? U nás je to jedno veľmi obľúbené jedlo.

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Baklažány, najlepšie tie tučné okrúhlejšie, umyjeme a pozdĺž zakrojíme do nich vo forme kríža? Baklažány poukladáme na pekáč a dáme do rúry, ktorú sme si rozohriali na 190 °C na cca 30 minút.
  2. Za ten čas si pripravíme plnku. Zmiešame mleté mäso, strúhanú cibuľu, cesnak, koreniny a olej. Dobre premiešame a dáme zatiaľ bokom?
  3. Ďalej si pripravíme aj zálievku. Zmiešame paradajkovú šťavu, soľ a Isot. Ďalej pokrájame syr na kúsky a maslo na tenké plátky.
  4. Po 30 minútach vyberieme baklažány z rúry a ideme ich ihneď plniť. Vďaka predpečeniu zmäkli a dajú sa tie zárezy roztvoriť? Poroztvorené baklažány najprv osolíme a následne naplníme pripraveným mäsom. Kde-tu medzi plnku vopcháme aj syr. Následne na vrch každého baklažánu dáme plátok masla celé zalejeme našou zálievkou?Pekáč dáme späť do rúry a dopečieme ešte ďalších cca 45 minút?
  5. Jedlo je naozaj výborné! Podávať sa môže s chlebom, alebo inou prílohou ako napríklad ryža, alebo pyré? Prajem dobrú chuť!
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube