Plnený baklažán
Plnený baklažán (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom,
prípadne varenými zemiakmi.
4 porcie |
60 minút príprava |
30-45 minút na 190 °C |
Postup
- Baklažány ošúpeme na striedavo a opražíme na panvici na oleji.
- Kým sa baklažány pečú, pripravíme si všetky suroviny, cibuľu nakrájanú na mesiačiky, cesnak na plátky, papriku na drobno a ošúpané rajčiny tiež nakrájame na drobno.
- Opečené baklažány vysušíme na papierovej utierke.
- Pripravíme si zmes, postupne pražíme na oleji, najprv cibuľku, pridáme papriku, o chvíľu cesnak, rajčiny a posekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a dusíme /niečo ako lečo/.
- Baklažány roztvoríme a naplníme zeleninovou zmesou. Navrch dáme nakrájanú fetu. Pekne sa zapečie.
- Zmes čo mi zostala skončila tiež na pekáči, trocha som ju rozriedila rajčinovým pretlakom, a dala som zapiecť na 190 °C cca 30 min.