Plnený baklažán

Plnený baklažán (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom, prípadne varenými zemiakmi.

4
porcie
60 minút
príprava
30-45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Baklažány ošúpeme na striedavo a opražíme na panvici na oleji.
  2. Kým sa baklažány pečú, pripravíme si všetky suroviny, cibuľu nakrájanú na mesiačiky, cesnak na plátky, papriku na drobno a ošúpané rajčiny tiež nakrájame na drobno.
  3. Opečené baklažány vysušíme na papierovej utierke.
  4. Pripravíme si zmes, postupne pražíme na oleji, najprv cibuľku, pridáme papriku, o chvíľu cesnak, rajčiny a posekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a dusíme /niečo ako lečo/.
  5. Baklažány roztvoríme a naplníme zeleninovou zmesou. Navrch dáme nakrájanú fetu. Pekne sa zapečie.
  6. Zmes čo mi zostala skončila tiež na pekáči, trocha som ju rozriedila rajčinovým pretlakom, a dala som zapiecť na 190 °C cca 30 min.