Pečené plnené zemiaky

Plnené zemiaky

Autor receptu: lunter

Objav plnené zemiaky v úplne novej, rastlinnej verzii!* Kombinácia krémového Creme de Tofu a šťavnatej LUNTER Jaternice vytvára nečakanú harmóniu chutí, ktorá premení obyčajné zemiaky na luxusné a sýte jedlo. Jednoduchá príprava, dokonalá chrumkavosť – perfektný comfort food, ktorý si zamiluješ už po prvom súste.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C a zemiaky dôkladne umyjeme.
  2. Každý zemiak niekoľkokrát popicháme vidličkou a pečieme na plechu 40–50 minút, kým nebudú vnútri mäkké.
  3. V kuchynskom robote alebo mixéri zmiešame Creme de Tofu, citrónovú šťavu, olivový olej, jemne nasekaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a lahôdkové droždie. Vymiešame dohladka a krémova a potom pridáme rozdrvené kešu orechy.
  4. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Keď sú zemiaky uvarené a dostatočne vychladnuté, rozkrojíme ich pozdĺžne na polovicu a vydlabeme časť dužiny.
  6. Vydlabanú dužinu zemiakov roztlačíme a zmiešame s Quick Creations Jaternica, kým sa dobre nespoja. Vzniknutou zmesou naplníme vydlabané zemiaky a uložíme ich späť na plech.
  7. Plnené zemiaky pečieme v rúre ďalších 10–15 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté a mierne chrumkavé.
  8. Podávame s lyžicou Creme de Tofu navrchu a posypané čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.