Pečené plnené zemiaky
Plnené zemiaky
Autor receptu: lunter
Objav plnené zemiaky v úplne novej, rastlinnej verzii!* Kombinácia krémového Creme de Tofu a šťavnatej LUNTER Jaternice
vytvára nečakanú harmóniu chutí, ktorá premení obyčajné zemiaky na luxusné a sýte jedlo. Jednoduchá príprava, dokonalá
chrumkavosť – perfektný comfort food, ktorý si zamiluješ už po prvom súste.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 200 °C a zemiaky dôkladne umyjeme.
- Každý zemiak niekoľkokrát popicháme vidličkou a pečieme na plechu 40–50 minút, kým nebudú vnútri mäkké.
- V kuchynskom robote alebo mixéri zmiešame Creme de Tofu, citrónovú šťavu, olivový olej, jemne nasekaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a lahôdkové droždie. Vymiešame dohladka a krémova a potom pridáme rozdrvené kešu orechy.
- Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
- Keď sú zemiaky uvarené a dostatočne vychladnuté, rozkrojíme ich pozdĺžne na polovicu a vydlabeme časť dužiny.
- Vydlabanú dužinu zemiakov roztlačíme a zmiešame s Quick Creations Jaternica, kým sa dobre nespoja. Vzniknutou zmesou naplníme vydlabané zemiaky a uložíme ich späť na plech.
- Plnené zemiaky pečieme v rúre ďalších 10–15 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté a mierne chrumkavé.
- Podávame s lyžicou Creme de Tofu navrchu a posypané čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.