Plnené šampiňóny na slovenský spôsob fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 13. septembra 2010
Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept)
Foto: alexdidi
2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 ks
2 strúčiky
50 g
50 g
50 g
50 g
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé kúsky aj syr a časť slaninky, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať a bazalku.

    Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opražíme si pokrájanú slaninku, cibuľu, cesnak a huby.

    Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme trochu vychladnúť a primiešame syr, vajíčko, vňate, korenie, soľ a zahustíme strúhankou a krupicou.

    Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny.

    Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu misu alebo pekáčik potrieme olejom a vložíme naplnené šampiňóny obalené plátkami slaninky.

    Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapekáme v rúre vyhriatej na 200stC 30minút. Slaninka opekaním vytvorí peknú vlnitú sukničku. Podávame so zemiakmi - u mňa to boli výborné zemiaky z "papiňáka" a paradajkový šalát s mladou cibuľkou, ochutený oliv. olejom a balzamikom.

    Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

enerrgizer
určite výborné...a fakt sa dá jesť aj očami, len nechápem, prečo som stále hladný... :-)
ketty3811
pekne nafotené a určite aj chutné.A s tými super zemiačikmi z predchadzajúceho receptu mňamka.:-)
janger
Maju krasne suknicky. Super slovenske sampinony :-)! Tu ale take krasne velke nedostanem :-(.
babav
Vyborny recept!Robievam s malou obmenou ingrediencii v plnke ,
do klobucikov ,ale so syrom su najlepsie;-) .Obycajne ich servujem ako predjedlo.
evas13
Výborný recept, robievam, ale bez slaninky a do plnky dám len syr, vajcia a šampiňóny.
alexdidi
@evas13 , tiež som robievala bez slaninky, ale keďže môj manžel chce všade niečo mäsové, tak som to vyskúšala s tou slaninkou a výsledok bol prekvapujúco dobrý a aj pekný vzhľad. Slaninku som vybrala preto, lebo nemám rada údeniny a ani šunku ( okrem údenej šunky). Preto som aj recept nazvala "...na slovenský spôsob".
mamina2
toto urcite urobim, robievam ich na vela sposobov aj plnene s bryndzou su vyborne ale toto je fenomenalne :D
frezia68
Pekná úprava na tanieri......tiež robím bez slaninky,nuž ale drahej polovičke si vyhovela a určite chutilo :-)))
evanaaa
Perfekt upravené aj pripravené. Ešteže sú dostať veľké šampiňóny určené na plnenie. Alexdidi, to sú tie zemiaky okolo tých šampiňónkov? Ako si to upravila?
alexdidi
@evanaaa , zemiaky sú pomocou špeciálneho kruhu vtlačené na tanier a šampiňóny sú na vrchu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia