Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou fotorecept
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú klobásu.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
350 g |
|
200 g točená |
|
2 PL |
|
3 ks (na omeletku) |
|
4 plátky (zaváraná domáca) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
100 ml |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL domáca |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravila som si morčacie prsia, časť som odrezala na plnenie a ďalšiu časť spracujem pokrájanú na malé kocočky a vypražené v cestíčku. Túto točenú domácu klobásu som dostala od susedkinho švagra, ktorý ju vyrába doma pre svoju rodinu, plnená je do tenkých črievok.
-
2
Menšiu časť som rozklepala cez mikroténovú fóliu.
-
3
Osolila som ju a natrela kremžskou horčicou.
-
4
Pripravila som vajíčka na omeletku.
-
5
Na troške masti som pripravila omeletku a položila som ju na horčicový povrch.
-
6
Točenú klobásu som rozrezala na 3 časti a uložila na omeletku.
-
7
Ešte som uložila na klobásu kapiu kvôli farbe...
-
8
...a všetko spolu som zrolovala a previazala kuchynským špagátom.
-
9
Na panvicu som dala rozohriať zbytok masti a sprudka opiekla roládku zo všetkých strán. Pridala som k nej cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, posypala štipkou rasce a mletou červenou paprikou a podliala červeným vínom, pod pokrievkou som ju najprv dusila a potom som odkryla a dopiekla. Piekla sa 20 min.
-
10
Upečenú roládku som vyložila na krájacú dosku a nechala postáť 15 min.
-
11
Odstránila som kuchynský špagát.
-
12
A nakrájala na plátky.
-
13
Podávala som ju s ryžou a opekanými zemiakovými kockami a drobnou zaváranou cibuľkou. Prajem vám dobrú chuť.
:-(