Plnené bravčové kolienko (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
...takže teraz trošku kalorickejšie, ale výborné...
6-7 porcií |
50 minút príprava |
90 minút na 190 °C |
Postup
- ...začal som prípravou plnky, na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou. Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som...
- ...vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty. Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením. Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku...
- ...zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C, takto rolády vyzerali po upečení...
- ...zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry...
- ...z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky...
- ...pečené zemiaky, plnené bravčové koleno, cesnaková omáčka, chuť a vôňa čerstvého tymiánu... dobrú chuť :-)