Plnené bravčové kolienko (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...takže teraz trošku kalorickejšie, ale výborné...

6-7
porcií
50 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Postup

  1. ...začal som prípravou plnky, na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou. Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som...
  2. ...vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty. Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením. Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku...
  3. ...zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C, takto rolády vyzerali po upečení...
  4. ...zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry...
  5. ...z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky...
  6. ...pečené zemiaky, plnené bravčové koleno, cesnaková omáčka, chuť a vôňa čerstvého tymiánu... dobrú chuť :-)