Plnená paprika
Plnená paprika (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a ochuteným mletým mäsom... Ale keď som sa dopočul, že
plnka obsahuje paštétu, tak som spozornel - zas je tu niečo "nové" alebo inakšie a tak som si ju nechal spraviť
a s foťákom v ruke dokumentoval prípravu tohto jedla.
45 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriky opatrne vydlabeme a dáme predvariť tak do polomäkka. Ryžu tiež uvaríme do polomäkka a necháme trochu vychladnúť.
- Do vlažnej ryže pridáme konzervu bravčového masa vo vlastnej šťave - alebo vraj je to dobré aj z lanšmítom - vajcia, pečeňovú paštiku , korenie, soľ a premiešame.
- Touto zmesou naplníme papriky. Zo zvyšku sa narobia guľky a tie sa potom dajú dovariť do rajčinovej omáčky.
- Do hrnca s vodou prisypeme hladkú múku a varíme a miešame.
- Potom príde na rad rajčinový pretlak a po ňom kečup, cukor, soľ, cibuľa s napichanými klinčekami, Šťavu si podľa potreby riedime vodou (soli menej, cukru viac - treba ochutnávať).
- Keď už máme šťavu ochutenú podľa našich predstáv, vložíme do nej naplnené papriky a urobené guľky - chvíľku povaríme a máme hotovo.
- Podávame s knedľou alebo aj bez, ako to chutí mne - veď je tam ryža.