Plnená paprika

Plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a ochuteným mletým mäsom... Ale keď som sa dopočul, že plnka obsahuje paštétu, tak som spozornel - zas je tu niečo "nové" alebo inakšie a tak som si ju nechal spraviť a s foťákom v ruke dokumentoval prípravu tohto jedla.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Papriky opatrne vydlabeme a dáme predvariť tak do polomäkka. Ryžu tiež uvaríme do polomäkka a necháme trochu vychladnúť.
  2. Do vlažnej ryže pridáme konzervu bravčového masa vo vlastnej šťave - alebo vraj je to dobré aj z lanšmítom - vajcia, pečeňovú paštiku , korenie, soľ a premiešame.
  3. Touto zmesou naplníme papriky. Zo zvyšku sa narobia guľky a tie sa potom dajú dovariť do rajčinovej omáčky.
  4. Do hrnca s vodou prisypeme hladkú múku a varíme a miešame.
  5. Potom príde na rad rajčinový pretlak a po ňom kečup, cukor, soľ, cibuľa s napichanými klinčekami, Šťavu si podľa potreby riedime vodou (soli menej, cukru viac - treba ochutnávať).
  6. Keď už máme šťavu ochutenú podľa našich predstáv, vložíme do nej naplnené papriky a urobené guľky - chvíľku povaríme a máme hotovo.
  7. Podávame s knedľou alebo aj bez, ako to chutí mne - veď je tam ryža.