Plnená kapusta

Autor receptu: jezibabka1

Je tu už veľa variácií na túto pochúťku, ale ponúkam vám náš receptík, síce bez fotodokumentácie, ale možno niekoho inšpiruje:)

Postup

  1. z kapusty vyrežeme hlúbik a dáme ju variť, postupne odoberáme listy, ktoré sa uvoľnili a necháme odkvapkať
  2. mleté mäsko zmiešame s ryžou, koreninami, soľou a pretlakom a naplníme listy. Zbytok hlávky pokrájame.
  3. hrniec vymastíme masťou ( dno aj boky)na spodok dáme kožky zo slaniny, navrstvíme 1/2 kyslej kapusty, udené mäsko ( stačia rebrá),1/2 plnené listy, 1/2 zvyšnej hlavkovej kapusty znova plnené listy, zvyšok kyslej kapusty, zvyšok hlávkovej kapusty. osolíme, okoríme, obobkujeme, zalejeme paradajkovým pyré a vodou zakryjeme a na miernom plameni dusíme. Sem tam celým hrncom potrasieme.
  4. my to máme radi s chlebíkom, ale chutiam sa medze nekladú:)
  5. ak pojete všetky "šúľky", stačí keď zvyšnú kapustovú zmes odložíte do mrazáka, o týždeň vyberiete, podbijete smotanou a máte supiš polievočku, takú dobrú "gadžovskú", čo v nej stojí lyžica a čo ju tááááááák ľubíííííím:)))