Pliecko so žemľovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a mrkvu nakrájame na jemno a speníme na olivovom oleji, pridáme nakrájanú slaninu, pretlak a orestujeme. Vložíme mäso spolu s koreninami, orestujeme a podlejeme červeným vínom. Osolíme a dusíme.
- Keď je mäso mäkké, odstavíme. Zahustíme bravčovou krvou, a to tak, že ju jemne prilievame do ragú, ale teplota nesmie presiahnuť bod varu, aby sa krv nezrazila.
- Žemľová knedľa: Biele pečivo nakrájame na malé kocky. Slaninu, vňať, šalotku a kapiu nakrájame na malé kúsky a orestujeme. V mlieku rozšľaháme vajce a všetko spolu premiešame. Z hmoty vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinárskej
fólie a paríme asi 24 minút.
|