Pizzovníky

Autor receptu: felicita08

Tak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje prve varene pečené dielo, ktoré sa mi vydarilo a bol to prvý recept v mojom živote a na prve sa nezabúda. A robím ho pri každej príležitosti, keď som hladná a mám chuť na niečo výnimočné...a hlavne je pre dnešnú dobu je to lacný recept, ingrediencie nájdete aj v nedeľu večer...

30
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Postup

  1. Urobíme kvások (mlieko+cukor+drožidie)
  2. pridáme múku, soľ, olej a vymiesíme cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme. Ideálny tvar je kocka.
  3. V miske vymiešame maslo s oreganom, pizza korenim, sladkou paprikou, vegetou, a natrieme tuto "natierku" natenučko na rozváľkané ceto, poukladáme šunku, kukuricu, šampiňóny ( kto čo má rád) posypeme syrom.
  4. Zrolujeme cesto a krajeme kolieska, ktoré potom tvarujeme do osieho hniezda, poukladáme na plech, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 - 250 C , keď sú trošku zapečene vyberieme a potrieme vajíčkom a dáme ich dopiecť. A potom sa môžte s chuťou do nich pustiť. Vyzerá to byť zdlhavý proces, ale za hodinku máte pizzovníky spravene...:-)