Pizzovníky
Autor receptu: felicita08
Tak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje
prve
varene pečené dielo, ktoré sa mi vydarilo a bol to prvý recept v mojom živote a na prve
sa
nezabúda. A robím ho pri každej príležitosti, keď som hladná a mám chuť na niečo
výnimočné...a hlavne je pre dnešnú dobu je to lacný recept, ingrediencie nájdete aj v
nedeľu večer...
30 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
- Urobíme kvások (mlieko+cukor+drožidie)
- pridáme múku, soľ, olej a vymiesíme cesto.
Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme. Ideálny tvar je kocka.
- V miske vymiešame maslo s oreganom, pizza korenim, sladkou paprikou, vegetou, a natrieme tuto "natierku" natenučko na rozváľkané ceto, poukladáme šunku, kukuricu, šampiňóny ( kto čo má rád) posypeme syrom.
- Zrolujeme cesto a krajeme kolieska, ktoré potom tvarujeme do osieho hniezda, poukladáme na plech, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 - 250 C , keď sú trošku zapečene vyberieme a potrieme vajíčkom a dáme ich dopiecť.
A potom sa môžte s chuťou do nich pustiť. Vyzerá to byť zdlhavý proces, ale za hodinku máte pizzovníky spravene...:-)