Plnené pizza štangle s cesnakovým dressingom fotorecept
Recept som získala na: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50555
porcie
na 250 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 4 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Náplň: | |
| 200 g |
|
|
|
|
| 200 g |
|
| Cesnakový dressing: | |
| 400 ml alebo jogurt |
|
| 5 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 0,1 l |
|
| 2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a vlažnú vodu. Necháme vzísť kvások.
-
2
Pridáme olej, soľ, oregáno a zvyšok vlažnej vody. Tú pridávame podľa hustoty cesta.
-
3
Spracujeme rukami, miesime cca 10 minút. Vytvarujeme bochník, zakryjeme a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu kysnúť.
-
4
Po vykysnutí by sa cesto nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Rozdelíme ho na štyri časti.
-
5
Každú časť vyvaľkáme a plníme podľa chuti. Ja som spodnú časť potrela domácou paprikovou nátierkou, posypala nakrájanou šunkou, pokládla zaváranými šampiňónmi a posypala strúhaným tvrdým syrom.
-
6
Zvinieme do závinu - štangle a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
7
Povrch štanglí potierame olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak.
-
8
Pečieme pri najvyššej teplote - 250 C cca 15 minút.
- 9
Podáme ich s cesnakovým dressingom: biely jogurt alebo kyslú smotanu rozmiešame s pretlačeným cesnakom a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 9









Diskusia k receptu