Pizza štangle

bonpari - fotkabonpari, 6. októbra 2012
Pizza štangle
Foto: bonpari

Sú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu najobľúbenejšiemu jedlu.

20
porcií
15 minút
na 195 °C

Suroviny

0,6 kg
1,5 PL
1 ks malé
0,5 dcl
2 dcl vlažné
Kvások:
20 g
2 ČL
1 dcl teplé
Na potretie:
 roztlačený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások, vymiešame vajce s mliekom a osolíme múku.

  2. 2

    Do múky pridáme kvások, mlieko a nakoniec olej. Vymiešame na hustejšie cesto a necháme kysnúť. Ja používam misku kysku, kde to trvá približne pol hodinu.

  3. 3

    Z cesta šúľame štangle, ktoré potierame na plechu cesnakovým olejom (do oleja roztlačíme cesnak a vsypeme soľ aj drvenú rascu) a môžeme dať piecť. Po vytiahnutí z trúby ešte horúce potrieme znova tým istým cesnakovým olejom.

  4. 4

    Ja mám trúbu spojenú s mikrovlnkou, preto mi tam vojde iba malý plech, čo znamená, že aj štangle sú kratšie. Tak mi vyšlo 20 kusov. Na normálnom plechu ich bude možno 15.

  5. 5

    Cesnakový dressing robím tak, že zmiešam 1 tatársku omáčku s 1 kyslou smotanou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Osolím a pridám asi 1 polievkovú lyžicu sladkého kečupu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mas ich nadherne :-) a vsetko co je urobene doma je stale lepsie aspon presne vies co si si tam dala :-) ukladam a vyskusam
dakujem :) krutila som ich ako sa dalo, aby mi vysli na plech..
Domáce je všetko najlepšie a ked je to ešte robené s láskou, tak sa to musí podariť.:-)