Foto: bonpari
Sú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu Zobraziť celý popisSú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu najobľúbenejšiemu jedlu.
porcií
na 195 °C
Suroviny
0,6 kg |
|
1,5 PL |
|
1 ks malé |
|
0,5 dcl |
|
2 dcl vlažné |
|
Kvások: | |
20 g |
|
2 ČL |
|
1 dcl teplé |
|
Na potretie: | |
|
|
roztlačený |
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások, vymiešame vajce s mliekom a osolíme múku.
- 2
Do múky pridáme kvások, mlieko a nakoniec olej. Vymiešame na hustejšie cesto a necháme kysnúť. Ja používam misku kysku, kde to trvá približne pol hodinu.
- 3
Z cesta šúľame štangle, ktoré potierame na plechu cesnakovým olejom (do oleja roztlačíme cesnak a vsypeme soľ aj drvenú rascu) a môžeme dať piecť. Po vytiahnutí z trúby ešte horúce potrieme znova tým istým cesnakovým olejom.
- 4
Ja mám trúbu spojenú s mikrovlnkou, preto mi tam vojde iba malý plech, čo znamená, že aj štangle sú kratšie. Tak mi vyšlo 20 kusov. Na normálnom plechu ich bude možno 15.
- 5
Cesnakový dressing robím tak, že zmiešam 1 tatársku omáčku s 1 kyslou smotanou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Osolím a pridám asi 1 polievkovú lyžicu sladkého kečupu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu