Pizza štangle
Pizza štangle
Autor receptu: kucharka
Na posedenie so známymi, večer k telke, k poháru vína alebo piva...
8 porcií |
10 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Do hrnčeka s vlažným mliekom a trochou vlažnej vody dáme napučať droždie. Potom zmiešame s ostatnými surovinami.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste minimálne hodinu.
- Vykysnuté cesto položíme na pracovnú dosku, ak treba podsypeme múkou. Rozdelíme ho na osem častí a rukami “vyšúľame” dlhé štangle.
Štangle dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. Zvolíme, ak sa nám rúra dovoľuje, program “pizza” , spodný ohrev.
- Väčšinou používam obyčajnú hladkú múku, ale už som robila aj s chlebovou, aj s 00 a vždy to bolo dobré.
Dúfam, že ak skúsite, bude chutiť.
- Podávame s obľúbeným dipom. U nás je to z kyslej smotany, so soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou a rozpučeným cesnakom.