Pizza štangle

Pizza štangle

Autor receptu: kucharka

Na posedenie so známymi, večer k telke, k poháru vína alebo piva...

8
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnčeka s vlažným mliekom a trochou vlažnej vody dáme napučať droždie. Potom zmiešame s ostatnými surovinami. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste minimálne hodinu.
  2. Vykysnuté cesto položíme na pracovnú dosku, ak treba podsypeme múkou. Rozdelíme ho na osem častí a rukami “vyšúľame” dlhé štangle. Štangle dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. Zvolíme, ak sa nám rúra dovoľuje, program “pizza” , spodný ohrev.
  3. Väčšinou používam obyčajnú hladkú múku, ale už som robila aj s chlebovou, aj s 00 a vždy to bolo dobré. Dúfam, že ak skúsite, bude chutiť.
  4. Podávame s obľúbeným dipom. U nás je to z kyslej smotany, so soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou a rozpučeným cesnakom.