Pizza

Pizza s kozím syrom a broskyňami

Autor receptu: redakcia

Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze.

20 (+ kysnutie) minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Droždie a med zmiešame vo vlažnej vode, posypeme trochou múky a necháme na teplom mieste 5 minút postáť. Do kvásku prilejeme 1 PL olivového oleja. V mise zmiešame múku so soľou a prilejeme kvások. Vypracujeme cesto, miesime ho aj 5 minút, musí byť hladké a pružné.
  2. Cesto preložíme do olejom vymastenej misy a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
  3. Cesto rozdelíme na tri časti a zľahka rozvaľkáme na užšie placky a preložíme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme čerstvým kozím syrom, poukladáme na plátky nakrájané broskyne a na plátky nakrájaný plesňový syr. Posypeme na tenké mesiačiky nakrájanou červenou cibuľou a lístkami rozmarínu. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 8–10 minút. Po upečení ešte horúce okraje potrieme olivovým olejom.