Pizza
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Autor receptu: redakcia
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze.
20 (+ kysnutie) minút príprava |
8-10 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Droždie a med zmiešame vo vlažnej vode, posypeme trochou múky a necháme na teplom mieste 5 minút postáť. Do kvásku prilejeme 1 PL olivového oleja. V mise zmiešame múku so soľou a prilejeme kvások. Vypracujeme cesto, miesime ho aj 5 minút, musí byť hladké a pružné.
- Cesto preložíme do olejom vymastenej misy a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
- Cesto rozdelíme na tri časti a zľahka rozvaľkáme na užšie placky a preložíme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme čerstvým kozím syrom, poukladáme na plátky nakrájané broskyne a na plátky nakrájaný plesňový syr. Posypeme na tenké mesiačiky nakrájanou červenou cibuľou a lístkami rozmarínu. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 8–10 minút. Po upečení ešte horúce okraje potrieme olivovým olejom.