Pizza Margherita
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 9. mája 2010

Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
Suroviny
500 g |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
15 g |
|
20 g |
|
Omáčka: | |
1/2 dl |
|
200 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
Prísada na pizzu: | |
300 g |
|
Na potretie hotovej pizze: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do múky pridáme vodu, olej, soľ a rozdrobíme kvasnice. Rukou cesto poriadne vypracujeme. Potom ho dáme na pracovnú dosku a ešte hnetieme. Cesto rozdelíme na dva bochníky, prikryjeme čistou utierkou a necháme pol hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rukami roztláčame do kruhového tvaru. Občas si pomúčime dosku, aby sa cesto nelepilo. Potom cesto naťahujeme na požadovanú veľkosť.
- 2
Na cesto dáme paradajkovú omáčku, ktorú sme pripravili zmiešaním oleja, paradajkového pretlaku, oregana a soli. Omáčku roztrieme po ceste, 2 cm od okraja necháme čisté. Na vrch nanesieme postrúhaný syr. My sme pizzu piekli v peci, doma si ju môžete upiecť v rúre. Záleží do množstva ingrediencií, čím menej, tým treba nastaviť vyššiu teplotu, a tým skôr bude pizza upečená.
- 3
Margarita môže byť hotová pri 210 stupňoch za 12 minút, ak použijete viac ingrediencií, treba teplotu znížiť na 180 stupňov, a piecť pomalšie 25-35 minút. Po upečení okraje pizze potrieme olejom zmiešaným z roztlačeným cesnakom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu