Pizza Margherita

Vincenzo Miele
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 9. mája 2010
Pizza Margherita
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
2 ks
porcie

Suroviny

500 g
200 ml
50 ml
15 g
20 g
Omáčka:
1/2 dl
200 g
50 g
10 g
Prísada na pizzu:
300 g
Na potretie hotovej pizze:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky pridáme vodu, olej, soľ a rozdrobíme kvasnice. Rukou cesto poriadne vypracujeme. Potom ho dáme na pracovnú dosku a ešte hnetieme. Cesto rozdelíme na dva bochníky, prikryjeme čistou utierkou a necháme pol hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rukami roztláčame do kruhového tvaru. Občas si pomúčime dosku, aby sa cesto nelepilo. Potom cesto naťahujeme na požadovanú veľkosť.

  2. 2

    Na cesto dáme paradajkovú omáčku, ktorú sme pripravili zmiešaním oleja, paradajkového pretlaku, oregana a soli. Omáčku roztrieme po ceste, 2 cm od okraja necháme čisté. Na vrch nanesieme postrúhaný syr. My sme pizzu piekli v peci, doma si ju môžete upiecť v rúre. Záleží do množstva ingrediencií, čím menej, tým treba nastaviť vyššiu teplotu, a tým skôr bude pizza upečená.

  3. 3

    Margarita môže byť hotová pri 210 stupňoch za 12 minút, ak použijete viac ingrediencií, treba teplotu znížiť na 180 stupňov, a piecť pomalšie 25-35 minút. Po upečení okraje pizze potrieme olejom zmiešaným z roztlačeným cesnakom.

Diskusia k receptu

Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
júúúúj ,dobre vyzerá..mám jedno oblubene cesto,ktore robím ale vyskušam aj toto ..