Pizza

Pizza, ktorá vždy chutí (fotorecept)

Autor receptu: margitka100

Pizza, cesto je výborné a chutné. Robila som dva druhy.

60 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Ja som robila dva druhy. Jednu: šunka, syr, kukurica a druhú: saláma, slaninka, cibuľa, kukurica. Zamiesime si cesto, miesim v robote na dvojku rýchlosť cca 10 minút. Malo by by vláčne, skôr redšie, nie hutné.
  2. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu, až zväčší svoj objem na dvojnásobok.
  3. Cesto vyvaľkáme na tenko. Veľmi dobre sa s ním pracuje. Použila som menšie plechy rozmerov 25x35 cm. Tie vymažem olejom a vysypem múkou. Prenesiem cesto na plech. Lyžicou dám paradajkovú šťavu a rozotrieme, posypem oreganom. Pokladiem šunku, posypem kukuricou a syrom nastrúhaným na jemnom strúhadle.
  4. Druhú pizzu robím tak isto, len oblohu dávam: paradajkovú šťavu, nakrájanú slaninku, pokladiem suchú salámu, pokrájanú cibuľu na prúžky. Pokladiem plátky syra a posypem kukuricou.
  5. Pečiem vo vyhriatej rúre na 220 °C cca 15 minút. Dobrú chuť.