Pizza
Pizza, ktorá vždy chutí (fotorecept)
Autor receptu: margitka100
Pizza, cesto je výborné a chutné. Robila som dva druhy.
60 (+ kysnutie) minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Ja som robila dva druhy. Jednu: šunka, syr, kukurica a druhú: saláma, slaninka, cibuľa, kukurica.
Zamiesime si cesto, miesim v robote na dvojku rýchlosť cca 10 minút. Malo by by vláčne, skôr redšie, nie hutné.
- Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu, až zväčší svoj objem na dvojnásobok.
- Cesto vyvaľkáme na tenko. Veľmi dobre sa s ním pracuje. Použila som menšie plechy rozmerov 25x35 cm. Tie vymažem olejom a vysypem múkou. Prenesiem cesto na plech.
Lyžicou dám paradajkovú šťavu a rozotrieme, posypem oreganom. Pokladiem šunku, posypem kukuricou a syrom nastrúhaným na jemnom strúhadle.
- Druhú pizzu robím tak isto, len oblohu dávam: paradajkovú šťavu, nakrájanú slaninku, pokladiem suchú salámu, pokrájanú cibuľu na prúžky. Pokladiem plátky syra a posypem kukuricou.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 220 °C cca 15 minút. Dobrú chuť.