Pečené rebierka
Pivové rebierka
Autor receptu: redakcia
Postup- Med, sójovú omáčku, kečup, vínny ocot, čierne pivo a čili
pastu zmiešame. Dochutíme
korením a soľou. Vznikne lepkavejšia grilovacia omáčka, ktorú
poriadne votrieme do umytých
a očistených rebier. Necháme
odležať asi dve hodiny.
- Rúru predhrejeme na
180 stupňov a rebierka pečieme
asi 1,5 hodiny. Ak je to potrebné,
trochu ich podlievame vodou. Čas pečenia rebierok nie je
úplne presný, závisí od ich
veľkosti. Preto je vhodné
rebierka počas pečenia
priebežne sledovať.
- Po upečení v rúre budú
rebierka takmer hotové, ale
bude im chýbať ešte jemne
zapečená glazúra a dymová chuť
drevného uhlia. Preto ich ešte
z každej strany ugrilujeme na
drevenom uhlí. Naň môžeme
položiť vetvičku rozmarínu –
dym z byliniek rebierka zaujímavo dochutí. Pred podávaním môžeme posypať nasekanou pažítkou.
|