Mandľové minibábovky bez lepku s čokoládou
Foto: novalim
Bábovky sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Čo tak vyskúšať tie naše mandľové v mini verzii a bez lepku? Sú
vláčne, voňavé, mandle Zobraziť celý popisBábovky sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Čo tak vyskúšať tie naše mandľové v mini verzii a bez lepku? Sú
vláčne, voňavé, mandle s cukrom im dodajú marcipánovú príchuť. Poliate horkou čokoládou budú zaisto chutiť celej rodine.
Pustíte sa do toho?
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 120/150 °C
Suroviny
100 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
120 g mleté |
|
210 g |
|
125 ml |
|
5 ks |
|
1/2 ČL |
|
Na dokončenie: | |
200 g kvalitná |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Do misy vložíme preosiatu múku, mleté mandle, kypriaci prášok, cukor, olej a bielky. Vymiešame do hladkej zmesi. Cesto nalejeme do dvoch tretín každej formičky na bábovku. Ak používate silikónové formy, netreba ich vymazať ani vysypať múkou.
- 2
Naplnené formičky dáme na plechu do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút na 120 °C, potom teplotu zvýšime na 150 °C a dopečieme ešte asi 10 minút. Na záver urobíme test špajľou. Hotové minibábovky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
- 3
Povrch polejeme roztopenou horkou čokoládou (cesto je dosť sladké, takže odporúčame použiť naozaj horkú aspoň 70 % čokoládu) a posypeme farebnými cukrovými ozdobami.
Tiež minibábovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu