Bezlepkové minibábovky
Bezlepkové minibábovky

Mandľové minibábovky bez lepku s čokoládou

novalim - fotkanovalim, 30. septembra 2023. Komerčný recept.
Mandľové minibábovky bez lepku s čokoládou
Foto: novalim

Bábovky sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Čo tak vyskúšať tie naše mandľové v mini verzii a bez lepku? Sú vláčne, voňavé, mandle Zobraziť celý popisBábovky sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Čo tak vyskúšať tie naše mandľové v mini verzii a bez lepku? Sú vláčne, voňavé, mandle s cukrom im dodajú marcipánovú príchuť. Poliate horkou čokoládou budú zaisto chutiť celej rodine. Pustíte sa do toho?
Zdroj: www.novalim.sk

6-8 ks
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 120/150 °C

Suroviny

100 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
120 g mleté
210 g
125 ml
5 ks
1/2 ČL
Na dokončenie:
200 g kvalitná
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Do misy vložíme preosiatu múku, mleté mandle, kypriaci prášok, cukor, olej a bielky. Vymiešame do hladkej zmesi. Cesto nalejeme do dvoch tretín každej formičky na bábovku. Ak používate silikónové formy, netreba ich vymazať ani vysypať múkou.

  2. 2

    Naplnené formičky dáme na plechu do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút na 120 °C, potom teplotu zvýšime na 150 °C a dopečieme ešte asi 10 minút. Na záver urobíme test špajľou. Hotové minibábovky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Povrch polejeme roztopenou horkou čokoládou (cesto je dosť sladké, takže odporúčame použiť naozaj horkú aspoň 70 % čokoládu) a posypeme farebnými cukrovými ozdobami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia