Pirohy s tvarohom a so slivkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme so šupkou v slanej vode, necháme ich vychladnúť, očistíme a nastrúhame. Do zemiakov pridáme vajcia, soľ a múku. Všetko spolu vymiešame do stredne hustého cesta.
  2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrojíme z neho kolieska s priemerom približne šesť centimetrov.
  3. Tvaroh zmiešame s cukrom a naplníme ním pirohy, ktoré preklopíme a okraje jemne postláčame vidličkou. Hotové pirohy varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch. Medzitým pripravíme slivkovú omáčku. V malom hrnčeku zmiešame lekvár, víno, škoricu a badián a všetko spolu povaríme, kým sa nespojí lekvár s vínom.