Plnené pirohy

Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa neodparí voda. Potom pridáme roztlačené uvarené zemiaky, všetko osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
  2. Z múky, vajec, vlažnej vody a štipky soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm.
  3. Na kolieska dáme plnku a zlepíme ich do tvaru pirohov.
  4. Pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch. Podávame preliate rozpusteným maslom, s kyslou smotanou a posypané opraženou cibuľou a pažítkou.