Plnené pirohy
Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa neodparí voda. Potom pridáme roztlačené uvarené zemiaky, všetko osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
- Z múky, vajec, vlažnej vody a štipky soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm.
- Na kolieska dáme plnku a zlepíme ich do tvaru pirohov.
- Pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch. Podávame preliate rozpusteným maslom, s kyslou smotanou a posypané opraženou cibuľou a pažítkou.
|