Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.
4 porcie |
80 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Na omacku som dal spolu smotanu, plesnivy syr, mlieko, majonezu a sol, asi 1/8 kl a cerstvo namlete korenie. Zamiesal som to, zakryl a dal do chladnicky.
- Dal som si roztopit maslo. Pridad som citronovu stavu a stiplavu omacku (ja som pouzil habanero sauce of @kimla). Zamiesal som a nehal stat aby sa mi spojili vsetky stiplave chute.
- Vo vacsej miske som zmiesal olivovy ole s 1/4 kl soli a 1/2 poharom vody.
- Pridal som do roztoku ruzicky karfiolu a dobre premiesal, aby bol karfiol kompletne obaleny emulziou.
- Rozprestrel som kalfior na plech s papierom na pecenie a piekol som pri 180 stupnoch asi 20 minut nez zacal meknut a chytat hnedastu farbu na okrajoch.
- Vytiahol som plech a polial horuci karfiol pripravenou stiplavou omackou. Dobre som poprevracal karfiol, aby bol dobre obaleny. Vratil som spat do rury a piekol este asi 5-7 minut.
- Dal na tanier, do misky som nabral omacku z chladnicky a mohol som podavat. Pre masozravcov odporucam podobny postup s kuracimi kridelkami namiesto karfiolu.