Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.

4
porcie
80 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na omacku som dal spolu smotanu, plesnivy syr, mlieko, majonezu a sol, asi 1/8 kl a cerstvo namlete korenie. Zamiesal som to, zakryl a dal do chladnicky.
  2. Dal som si roztopit maslo. Pridad som citronovu stavu a stiplavu omacku (ja som pouzil habanero sauce of @kimla). Zamiesal som a nehal stat aby sa mi spojili vsetky stiplave chute.
  3. Vo vacsej miske som zmiesal olivovy ole s 1/4 kl soli a 1/2 poharom vody.
  4. Pridal som do roztoku ruzicky karfiolu a dobre premiesal, aby bol karfiol kompletne obaleny emulziou.
  5. Rozprestrel som kalfior na plech s papierom na pecenie a piekol som pri 180 stupnoch asi 20 minut nez zacal meknut a chytat hnedastu farbu na okrajoch.
  6. Vytiahol som plech a polial horuci karfiol pripravenou stiplavou omackou. Dobre som poprevracal karfiol, aby bol dobre obaleny. Vratil som spat do rury a piekol este asi 5-7 minut.
  7. Dal na tanier, do misky som nabral omacku z chladnicky a mohol som podavat. Pre masozravcov odporucam podobny postup s kuracimi kridelkami namiesto karfiolu.