Pikantné mäsové roládky (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som ho ako večeru pre moje väčšie deti - dcéru a jej priateľa :-)

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové stehno som kúpila nakrájané na menšie steaky, tie som umyla a vyklepala z oboch strán. Ak budete mať rezne väčších rozmerov, budú roládky väčšie,moje boli také mini :-)Zmes na potieranie rezňov si pripravíme zmiešaním paradajkového pretlaku, pretlačeného strúčika cesnaku, ostrej horčice a korenia. Ak máte nelúpané mandle, zalejte ich vriacou vodou, nechajte postáť, olúpte a nasekajte nadrobno.
  2. Rezne potrieme zmesou
  3. položíme naň plátok slaninky a posypeme nasekanými mandľami, polovicu mandlí si necháme na ozdobu.
  4. zvinieme do rolády a tesne vedľa seba ukladáme do misy s olejom, v torom sme rozmiešali citrónovú šťavu. Roládky necháme marinovať 4-6 hodín v chlade.
  5. Po uplynutí času rolády vyberieme, na viacerých miestach prepichneme špáradlom a narežeme na slimáčiky
  6. Bravčové slimáky pripravené k tepelnej úprave,ešte ich osolíme
  7. Panvicu alebo gril potrieme bravčovou masťou, rozhorúčime a slimáčiky opekáme na silnejšom ohni z každej strany asi 5 minút, podľa hrúbky, pekne do červena.
  8. Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu, jedlo som posypala zvyšnými nasekanými mandľami opraženými nasucho.
  9. Dusila som aj kapustu ako alternatívnu prílohu, ale môže sa použiť aj akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny. Veľmi nám chutilo :-)