Pikantné mäsové roládky (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som ho ako večeru pre moje väčšie deti - dcéru a jej priateľa :-)
3 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové stehno som kúpila nakrájané na menšie steaky, tie som umyla a vyklepala z oboch strán. Ak budete mať rezne väčších rozmerov, budú roládky väčšie,moje boli také mini :-)Zmes na potieranie rezňov si pripravíme zmiešaním paradajkového pretlaku, pretlačeného strúčika cesnaku, ostrej horčice a korenia. Ak máte nelúpané mandle, zalejte ich vriacou vodou, nechajte postáť, olúpte a nasekajte nadrobno.
- Rezne potrieme zmesou
- položíme naň plátok slaninky a posypeme nasekanými mandľami, polovicu mandlí si necháme na ozdobu.
- zvinieme do rolády a tesne vedľa seba ukladáme do misy s olejom, v torom sme rozmiešali citrónovú šťavu. Roládky necháme marinovať 4-6 hodín v chlade.
- Po uplynutí času rolády vyberieme, na viacerých miestach prepichneme špáradlom a narežeme na slimáčiky
- Bravčové slimáky pripravené k tepelnej úprave,ešte ich osolíme
- Panvicu alebo gril potrieme bravčovou masťou, rozhorúčime a slimáčiky opekáme na silnejšom ohni z každej strany asi 5 minút, podľa hrúbky, pekne do červena.
- Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu, jedlo som posypala zvyšnými nasekanými mandľami opraženými nasucho.
- Dusila som aj kapustu ako alternatívnu prílohu, ale môže sa použiť aj akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny. Veľmi nám chutilo :-)