Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou fotorecept

capko - fotkacapko, 27. apríla 2018 14:56
Ďalšie recepty »
Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)Foto: capko

Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.

4
porcie
35 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks (stehná)
400 g (surová)
200 g
1/2 hlavičky (čerstvý nový)
4 ks
50 g
4 PL
 (čerstvo zomleté)
 (medzi prsty)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mladý cesnak očistíme na strúčiky. Cviklu očistenú krájame na kúsky aj slaninu. Kuracie štvrte osolíme.

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na veľkú panvicu dáme maslo a olej zohriať. Na to dáme cviklu, cesnak, feferóny a slaninu. Okoreníme a posypeme rascou. Nezakrývame a necháme opekať na panvici.

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 10 minútach je to opečené a ostane len tuk na panvici. Tá voda zo zeleniny sa musí odpariť. Potom so sitkom všetko vyberieme, len tuk ostane v panvici.

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz štvrte opečieme prudko z každej strany po štyri minúty.

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečené mäso dáme na pekáč a obložíme opečenou cviklou so slaninou. Polejeme výpekom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 180 °C. Pol hodinu pečieme horný aj dolný ohrev. Potom pol hodinu, len horný ohrev. Pozor každá rúra ja iná, tak prispôsobiť podla vlastnej rúry.

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po hodine pečenia ostane takáto ohromná almázia. Dáme na tanier mäso aj cviklu so slaninou a jednou feferónkou. Najlepšie je to s chlebom.

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist