Pikantné bravčové mäso na čiernom korení (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Skúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať.Pridávam to sem pre mladých,začínajúcich domácich kuchárov a kuchárky pretože možnosti využitia takto pripraveného mäsa sú bezhraničné a možno ho pridať jak k rôznym prívarkom tak ako guláš s knedľou alebo len tak s tarhoňou a kyslou uhorkou a podobne.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti opečieme na kocky nakrájané mäso...
  2. ...osolíme a okoreníme ho mletým čiernym korením.
  3. Krátko podusíme kým sa neodparí voda ktorú mäso po posolení pustí a potom pridáme rozdrvené sušené chilli papričky a ...
  4. ...rozdrvený lisovaný sušený cesnak a petržlenovú vňať.
  5. Premiešame , ...
  6. ... , prilejeme dva deci vývaru alebo vody, ...
  7. , ...prikryjeme a ...
  8. ...dusíme do mäkka.Podľa potreby počas dusenia dolievame tekutinu aby mäso neprihorelo.
  9. Ja som ho pripravoval ako darček manželke na "Deň matiek" ale som zabudol , že zase drží nejakú diétu a tak som musel ...
  10. ... narýchlo pre ňu upiecť kurča!!!...Pivo nebolo,lebo sme deň predtým "ajopekali" a absolútne mi neišlo na chuť!!!Ale mám ho v chladničke a vypijem ho až keď dáme Dánom viac gólov ako oni nám :) .