Pikantné bravčové mäso na čiernom korení (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Skúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať.Pridávam to sem pre mladých,začínajúcich domácich kuchárov a kuchárky pretože možnosti využitia takto pripraveného mäsa sú bezhraničné a možno ho pridať jak k rôznym prívarkom tak ako guláš s knedľou alebo len tak s tarhoňou a kyslou uhorkou a podobne.
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti opečieme na kocky nakrájané mäso...
- ...osolíme a okoreníme ho mletým čiernym korením.
- Krátko podusíme kým sa neodparí voda ktorú mäso po posolení pustí a potom pridáme rozdrvené sušené chilli papričky a ...
- ...rozdrvený lisovaný sušený cesnak a petržlenovú vňať.
- Premiešame , ...
- ... , prilejeme dva deci vývaru alebo vody, ...
- , ...prikryjeme a ...
- ...dusíme do mäkka.Podľa potreby počas dusenia dolievame tekutinu aby mäso neprihorelo.
- Ja som ho pripravoval ako darček manželke na "Deň matiek" ale som zabudol , že zase drží nejakú diétu a tak som musel ...
- ... narýchlo pre ňu upiecť kurča!!!...Pivo nebolo,lebo sme deň predtým "ajopekali" a absolútne mi neišlo na chuť!!!Ale mám ho v chladničke a vypijem ho až keď dáme Dánom viac gólov ako oni nám :) .