Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou fotorecept
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa rozhodli, že aj my si spravíme. Recept, ktorý sme k tomu dostali, som si trochu upravil.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg |
|
2 kg mäsité |
|
1 kg |
|
4 ks |
|
3 dcl |
|
1 dcl |
|
2 PL |
|
300 g |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Potrebné suroviny - cibuľa červená, aby bola lepšia farba, inak je to jedno.
-
2
Zeleninu rozkrájame, vyčistíme papriky - feferónky som dal aj s jadierkami, rozkrojené rajčiny potom nestriekali pri mletí... Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku - mixér by to rozsekal na kašu.
-
3
Do pomletej zmesi pridáme vegetu, soľ, cukor, ocot , premiešame a varíme v hrnci s dvojitým dnom, aby nám to nepriháralo. Za občasného miešania varíme 2 hodiny. Potom pridáme 1 dcl oleja a varíme ďalšiu hodinu - teraz už miešame skoro nepretržite, lebo zmes je hustejšia a prskance z hrnca by nás popálili na rukách.
-
4
Po troch hodinách sa nám vyvarili 2/3 tekutiny a zostala jemne hustá zmes, ktorú dáme do čistých pohárov a uzatvoríme viečkami.
-
5
Poháre otočíme hore dnom a zabalíme do deky... A máme hotovo.
-
6
DOBRÚ CHUŤ
na ostrý daj viacej feferonek , tento je taký akurátný - jemne pikantný