Perníkový závin
Perníkový závin

Voňavý perníkový závin plnený slivkovým lekvárom a orechmi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. septembra 2022
Voňavý perníkový závin plnený slivkovým lekvárom a orechmi
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tento perníkový závin už pri pečení rozvonia celý váš dom.

30 (+ odležanie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 bal.
1 ks
2 PL
2 PL
4 PL
Na plnku:
300 g
100 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva na perníky. Pridáme vajce, med, rum, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme asi hodinu odležať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme z neho pláty hrubé asi 4 mm. Každý potrieme polovicou slivkového lekváru a posypeme polovicou nasekaných orechov. Slivkový lekvár môžeme najprv vylepšiť kvapkou rumu alebo čerešňovice a orechy zľahka nasucho opražiť.

  3. 3

    Záviny zavinieme tak, že cesto rolujeme z oboch strán oproti sebe do rolády a okraje k sebe pritlačíme. Záviny preložíme spojom dolu na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Upečené záviny posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

radost
medovú roládu robím na vianočné dni..super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia