Voňavý perníkový závin plnený slivkovým lekvárom a orechmi
mesačník Varecha, 29. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Tento perníkový závin už pri pečení rozvonia celý váš dom.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva na perníky. Pridáme vajce, med, rum, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme asi hodinu odležať pri izbovej teplote.
- 2
Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme z neho pláty hrubé asi 4 mm. Každý potrieme polovicou slivkového lekváru a posypeme polovicou nasekaných orechov. Slivkový lekvár môžeme najprv vylepšiť kvapkou rumu alebo čerešňovice a orechy zľahka nasucho opražiť.
- 3
Záviny zavinieme tak, že cesto rolujeme z oboch strán oproti sebe do rolády a okraje k sebe pritlačíme. Záviny preložíme spojom dolu na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Upečené záviny posypeme práškovým cukrom.
Tiež závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu