Foto: douglas
Kúpila som prášok do perníku...
príprava
na 180 °C
Suroviny
40 dkg |
|
10 dkg |
|
7 dkg |
|
2 ks |
|
14 dkg |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
2 čl |
|
Náplň: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (podľa vlastnej chuti) |
|
Poleva: | |
|
Postup
-
1
Maslo, Heru a práškový cukor dobre vymiešame. Pridáme vajíčka a med a opäť dobre premiešame. Nakoniec pridáme preosiatu múku, sodu bikarkonu a prášok do perníku. Vypracujeme hladké cesto a necháme odstáť. Záviny som piekla až druhý deň.
- 2
Cesto rovnomerne rozdelime na tri diely a každý vyváľame na hrúbku cca 1/2cm. Na cesto natrieme nutelu (alternativne slivkový alebo iný lekvár ; Ak použijete džem, nastavte ho strúhaným perníkom, aby nevytekal). Na to pridáme posekané lieskové oriešky, nasekané vaše oblúbené sušené ovocie a zrolujeme do úhľadného závinu.
- 3
Závin pred pečením môžete potrieť rozšľahaným vajíčkom, alebo ihneď po upečení polejte cukrovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@medovnicek - ani sa necudujem s tym premahanim chuti... och ... dnes som bola plavat v bazene - ved sa blizi leto a treba zformovat postavu ;).
Povodne som rcp nechcela zverejnit, ale vsetci co ochutnali si zavin chvalili a tak dnes som odfotila posledne kusky, pred zabalenim pre svokru, a recepis ulozila na Varechu.sk