Byčie žľazy
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu nakrájame na malé
kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme
mletú papriku, paradajkový pretlak, na rezance nakrájané býčie
žľazy, na malé kocky pokrájané
paradajky, papriky a orestujeme.
- Potom pridáme soľ, mleté
čierne korenie a na plátky nakrájané šampiňóny. Podlejeme vývarom alebo bujónom rozpusteným
vo vode. Dusíme na miernom ohni
do zmäknutia asi 12–15 minút.
- Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tvrdšie cesto, vyvaľkáme ho na 2–3 mm hrúbku
a poprášime troškou múky. Cesto zrolujeme a nakrájame na 0,5 široké
hrubé rezance. Rezance uvaríme v osolenej vode.
|