Byčie žľazy

Perkelt z býčích žliaz s rezancami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, na rezance nakrájané býčie žľazy, na malé kocky pokrájané paradajky, papriky a orestujeme.
  2. Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie a na plátky nakrájané šampiňóny. Podlejeme vývarom alebo bujónom rozpusteným vo vode. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia asi 12–15 minút.
  3. Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tvrdšie cesto, vyvaľkáme ho na 2–3 mm hrúbku a poprášime troškou múky. Cesto zrolujeme a nakrájame na 0,5 široké hrubé rezance. Rezance uvaríme v osolenej vode.