Peľmene
Peľmene s mäsovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, vajec, vody a zo štipky soli vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme odpočinúť zakryté v miske.
- Mäso zomelieme, pridáme v mlieku namočenú a potom vyžmýkanú žemľu, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, vajce a posekané bylinky. Všetko vypracujeme.
- Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3–4 cm. Do stredu vyvaľkaného cesta dáme mäsovú plnku, prehneme napoly, zlepíme a potom ešte oba konce spojíme do tvaru batôžka. . Varíme vo vriacej osolenej vode 6–7 minút.
- Peľmene podávame omastené prepusteným maslom, s opraženou slaninkou a cibuľou.
|