Peľmene

Peľmene s mäsovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajec, vody a zo štipky soli vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme odpočinúť zakryté v miske.
  2. Mäso zomelieme, pridáme v mlieku namočenú a potom vyžmýkanú žemľu, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, vajce a posekané bylinky. Všetko vypracujeme.
  3. Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3–4 cm. Do stredu vyvaľkaného cesta dáme mäsovú plnku, prehneme napoly, zlepíme a potom ešte oba konce spojíme do tvaru batôžka. . Varíme vo vriacej osolenej vode 6–7 minút.
  4. Peľmene podávame omastené prepusteným maslom, s opraženou slaninkou a cibuľou.