Žĺtkový krém
Žĺtkový krém

Pečený krém s mangom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. apríla 2023
Pečený krém s mangom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
25 (+ chladenie) minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

100 ml
300 ml (33 %)
50 g
1 ks
3 ks
1 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko so smotanou a s kryštálovým cukrom. Vanilkový struk rozrežeme a vyškrabeme z neho nožíkom dreň. Pridáme ju aj s rozrezaným vanilkovým strukom do mlieka so smotanou. Zahrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Potom prelejeme do misky a necháme vychladnúť tak, aby sme v tekutine dokázali udržať prst.

  2. 2

    Do tekutiny vmiešame žĺtky. Nešľaháme, aby zmes nebola penistá. Zmes precedíme cez sitko a rozdelíme do zapekacích misiek. Misky poukladáme do pekáča s horúcou vodou a vložíme do rúry. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 30 minút. Potom necháme úplne vychladnúť a vlažné preložíme do chladničky.

  3. 3

    Tesne pred servírovaním posypeme vrch krému trstinovým cukrom. V rúre rozpálime funkciu gril a krátko zapečieme. Mango ošúpeme, nakrájame na kocky a ozdobíme nimi krém.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia