Pečený krém s mangom
mesačník Varecha, 14. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme mlieko so smotanou a s kryštálovým cukrom. Vanilkový struk rozrežeme a vyškrabeme z neho nožíkom dreň. Pridáme ju aj s rozrezaným vanilkovým strukom do mlieka so smotanou. Zahrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Potom prelejeme do misky a necháme vychladnúť tak, aby sme v tekutine dokázali udržať prst.
- 2
Do tekutiny vmiešame žĺtky. Nešľaháme, aby zmes nebola penistá. Zmes precedíme cez sitko a rozdelíme do zapekacích misiek. Misky poukladáme do pekáča s horúcou vodou a vložíme do rúry. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 30 minút. Potom necháme úplne vychladnúť a vlažné preložíme do chladničky.
- 3
Tesne pred servírovaním posypeme vrch krému trstinovým cukrom. V rúre rozpálime funkciu gril a krátko zapečieme. Mango ošúpeme, nakrájame na kocky a ozdobíme nimi krém.
Tiež Žĺtkový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu