Žĺtkový krém
Žĺtkový krém

Francúzsky žĺtkový krém

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. augusta 2022
Francúzsky žĺtkový krém
Foto: Shutterstock
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
1 ks
9 ks
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Mlieko privedieme do varu spolu s vyškrabanou dreňou z vanilkového struku.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a múkou. Postupne vmiešame do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme 10 minút.

  3. 3

    Krém necháme vychladnúť a potom ním môžeme naplniť napríklad tartaletky alebo košíčky. Recept na korpusy na košíčky a tartaletky nájdete TU.

    Francúzsky žĺtkový krém - obrázok 3

Diskusia k receptu

janger
9 zltkov plus muka, a to v pol litri mlieka varit 10 minut. Nie je to moc dlho? Predpokladam, ze je to velmi huste a bude teda co robit, aby to za 10 minut varenia neprihorelo.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia