Francúzsky žĺtkový krém
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. augusta 2022
mesačník Varecha, 10. augusta 2022
Foto: Shutterstock
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko privedieme do varu spolu s vyškrabanou dreňou z vanilkového struku.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a múkou. Postupne vmiešame do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme 10 minút.
- 3
Krém necháme vychladnúť a potom ním môžeme naplniť napríklad tartaletky alebo košíčky. Recept na korpusy na košíčky a tartaletky nájdete TU.
Tiež Žĺtkový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu