Pečený králik

Pečený králik s tekvicovým prívarkom

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Postup

  1. Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak roztlačíme. Na dno pekáča dáme cibuľu, cesnak, slaninu a tymian. Potom uložíme mäso, osolíme a okoreníme. Prikryjeme dôkladne alobalom a pečieme pri 165 °C približne hodinu.
  2. Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pokrájanú cibuľu osmažíme na masle, pridáme tekvicu a podusíme, aby sa z tekvice odparilo čo najviac vody. Podlejeme smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme, až kým tekvica nezmäkne. Potom prívarok rozmixujeme. Dochutíme octom a kôprom.