Pečený králik
Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
60 minút na 165 °C |
Postup- Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak roztlačíme.
Na dno pekáča dáme cibuľu, cesnak, slaninu a tymian. Potom uložíme mäso, osolíme
a okoreníme. Prikryjeme dôkladne alobalom
a pečieme pri 165 °C približne hodinu.
- Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pokrájanú cibuľu osmažíme na masle, pridáme tekvicu a podusíme, aby sa z tekvice odparilo
čo najviac vody. Podlejeme smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme, až kým tekvica
nezmäkne. Potom prívarok rozmixujeme.
Dochutíme octom a kôprom.
|