Pečený korálový pstruh (fotorecept)

Autor receptu: axenka

Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja som nám tu rybičku pripravila na slovensko-austrálsky spôsob.

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vypitvanú a umytú rybu potrieme olivovým olejom a uložíme na alobalovú fóliu.
  2. Kôpor, oregáno, tymián, rozotretý cesnak, bobkové listy a citrónové kolieska vložíme do vnútra ryby a celú ju osolíme morskou soľou.
  3. Takto naloženého pstruha zabalíme do alobalu a dáme piecť na vopred nahriatý gril.
  4. Očistené a umyté zemiaky okoreníme podľa chuti (mletá červená paprika, soľ, cesnak, čierne korenie, oregáno), kvapneme kvapku olivového oleja, pridáme cibuľu, premiešame a dáme piecť do vopred nahriatej rúry.
  5. Medzitým si spravíme dressing z gréckeho jogurtu, pažítky, koriandru, kôpru, citrónovej šťavy, dijon horčice a štipky soli.
  6. Všetko spolu rozmixujeme a dáme na chvíľku odstáť do chladničky.
  7. Upečený pstruh...
  8. a upečené zemiaky...
  9. ..hotová pochúťka.. :-) Kto by hľadal uhorku, tak je pod dressingom.. :-)