Pečený korálový pstruh (fotorecept)
Autor receptu: axenka
Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a
ja som nám tu rybičku pripravila na slovensko-austrálsky spôsob.
6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Vypitvanú a umytú rybu potrieme olivovým olejom a uložíme na alobalovú fóliu.
- Kôpor, oregáno, tymián, rozotretý cesnak, bobkové listy a citrónové kolieska vložíme do vnútra ryby a celú ju osolíme morskou soľou.
- Takto naloženého pstruha zabalíme do alobalu a dáme piecť na vopred nahriatý gril.
- Očistené a umyté zemiaky okoreníme podľa chuti (mletá červená paprika, soľ, cesnak, čierne korenie, oregáno), kvapneme kvapku olivového oleja, pridáme cibuľu, premiešame a dáme piecť do vopred nahriatej rúry.
- Medzitým si spravíme dressing z gréckeho jogurtu, pažítky, koriandru, kôpru, citrónovej šťavy, dijon horčice a štipky soli.
- Všetko spolu rozmixujeme a dáme na chvíľku odstáť do chladničky.
- Upečený pstruh...
- a upečené zemiaky...
- ..hotová pochúťka.. :-)
Kto by hľadal uhorku, tak je pod dressingom.. :-)