Pečený diviak so šafránovou omáčkou fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 26. septembra 2010
Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept)
Foto: ailuj82

Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)

120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1/2 ks
0,4 l
5 ks
3 ks
2 dcl
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a odstránime všetky časti, čo sa nám nepáčia :). Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame. Mäso položíme do pekáča, prešpikujeme slaninou, posolíme, posypeme mrkvou a zelerom, pridáme bobkové listy a borievky, polejeme vínom a dáme na 2-3 dni do chladničky.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas marínovania mäso aspoň 3x otočíme.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred pečením mäso znovu otočíme, zakreme alobalom a pečieme asi 2 hodiny.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké, do hrnca cez sitko zlejeme z neho všetkú zeleninu, šťavu a korenie a dáme ho ešte zapiecť.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu poriadne prepasírujeme cez sitko /do sucha/, do šťavy pridáme vývar, štipku šafránu a zahustíme solamylom. Môžeme ešte dochutiť soľou alebo vegetou. Uvaríme hustejšiu omáčku.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šafránu stačí naozaj len štipka.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V osolenej vode varíme očistené, na polovičky nakrájané zemiaky asi 5 minút /aby boli polomäkké/. Potom ich zlejeme. Na panvicu dáme rozpustiť masť, zemiaky obalíme v hrubej krupici a vysmažíme.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tanier naservírujeme plátok mäsa, zemiaky a polejeme omáčkou

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

vybusna
ja zas diviaka robievam celkom bezne a pride cas aj na tvoj recept...btw...tie zemiaciky by si zasluzili samostatny recept...
13juli
zaujimave, musim vyskušať, zemiaky su dobre určite aj bez mäsa..
gittka
tiež mávam divinu,tak vyskúšam.určite je žrádielko moc chutné...........

Zaujímavé video z archívu TV Varecha