Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, 1 diel octu, koreňovú zeleninu a celé korenie. Vychladnutú marinádu nalejeme na mäso a necháme asi 2 dni marinovať. Na masle a na slanine, ktorú sme pokrájali na malé kocky, osmažíme pokrájanú zeleninu z marinády. K zelenine pridáme mäso, vložíme do rúry a pečieme.
  2. Podlievame červeným vínom a vývarom. Sušené čerešne rozdrvíme, pridáme čerešňový džem a dáme variť. Na masle opražíme strúhanku, podlejeme červeným vínom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, škoricu, cukor, precedenú čerešňovú zmes a povaríme.
  3. Upečené mäso podávame s knedľou a čerešňovou omáčkou.