Pečený bravčový bôčik
Pečený bravčový bôčik

Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. októbra 2018

Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol vynikajúci.

5
porcií
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
5 strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
štipka
1 PL
Omáčka:
1 + 1 PL
4 vrchovaté PL
500 ml
100 ml (33 %)
podľa chuti
2 PL
podľa chuti
1 ks
4
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik som umyla, osušila kuchynským papierom. Do mäsa som urobila nožom mriežky z jednej strany

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    aj z druhej strany do kože.

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala som ho na panvicu na rozpálenú masť a opiekla z oboch strán. Mäso som osolila, korenila, posypala rascou a paprikou, pridala som na veľké kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou, podliala troškou vína a pod pokrievkou pomaly piekla pod pokrievkou na panvici. Počas pečenia som podlievala vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Vždy len celkom malým množstvom.

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso sa pieklo 70 minút. Na záver som ho znovu podliala vínom, odkryla a nechala opiecť.

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Aby bolo chrumkavejšie, nakrájala som ho na plátky vložila do výpeku a ešte 10 minút opekala.

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som uhorkovú omáčku. Do rajnice som dala maslo s olejom, pridala som múku a opiekla na veľmi slabom plameni, aby zostala svetlá, podliala som ju mliekom a za stáleho miešania som bešamel dochutila soľou, cukrom a korením.

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď sa bešamel uvaril, pridala som smotanu a uhorky nakrájané na kocky a citrónovú šťavu.

    Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Oprážané, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

kuko95
tak tomuto ja hovorim jedlo ! mnam aj kazdy den
kvakac
Ta omáčka s tým bôčikom skvelé. Musím to v blízkej dobe skúsiť.
1x rela
klukodvody
Tak tohle určitě musím vyzkoušet. Věř nebo ne, ale tohle by mně ani nenapadlo. Vypadá to královsky. No prostě kdo umí ten umí. Srdečně Tě oba zdravíme.
1x rela
motyka
Tak už vidím ako naši chlapi "ochkajú", keď to najbližšie urobím. Keď si to tak predstavujem na jazyku, tak to musí byť super. Zaujímavá hlavne tá omáčka - novota.