Bravčový bôčik s bylinkovými zemiakmi a fermentovanou zeleninou
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 30. novembra 2023
mesačník Varecha, 30. novembra 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
300 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Bôčik dáme do jenskej misy alebo inej ohňovzdornej nádoby, ktorá sa dá prikryť, osolíme, pridáme maslo a rozmarín a zakryté pečieme pri 100 stupňoch domäkka – asi 5 hodín.
- 2
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, nakrájanú jarnú cibuľku a jemne preštucháme.
- 3
Pučené zemiaky dáme na tanier, pridáme pečený bôčik, prelejeme demi glace omáčkou (môžeme kúpiť hotovú alebo si pripraviť) a zdobíme nakladanou zeleninou.
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu