Plnené pečené zemiaky

Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode 12–15 minút do polomäkka. Sušené paradajky namočíme do vody, necháme ich napučať, potom ich scedíme a nakrájame nadrobno.
  2. Slaninu nakrájame na malé kúsky, vložíme ju na panvicu a opečieme, kým nepustí tuk. Pridáme nasekaný rozmarín a po chvíli pridáme aj nakrájané huby. Restujeme asi 5 minút, potom ich premiešame so sušenými paradajkami.
  3. Predvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, uložíme na plech, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Naplníme ich zmesou sušených paradajok s hubami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 20 minút. Potom posypeme syrom niva a ešte 5 minút zapečieme.
  4. Podávame s čerstvým šalátom alebo bylinkovým dipom.