Plnené pečené zemiaky
Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami
Autor receptu: redakcia
|
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode 12–15 minút do polomäkka. Sušené paradajky namočíme do vody, necháme ich napučať, potom ich scedíme a nakrájame nadrobno.
- Slaninu nakrájame na malé kúsky, vložíme ju na panvicu a opečieme, kým nepustí tuk. Pridáme nasekaný rozmarín a po chvíli pridáme aj nakrájané huby. Restujeme asi 5 minút, potom ich premiešame so sušenými paradajkami.
- Predvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, uložíme na plech, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Naplníme ich zmesou sušených paradajok s hubami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 20 minút. Potom posypeme syrom niva a ešte 5 minút zapečieme.
- Podávame s čerstvým šalátom alebo bylinkovým dipom.
|